Afscheidshuis 't Pastoeërsweike

Geen anoniem mortuarium maar een familiehuis, waar nabestaanden 24 uur per dag in een persoonlijke sfeer afscheid kunnen nemen. Geen openingstijden maar een privésleutel waarmee je dag en nacht toegang hebt tot deze locatie.

Uit eigen ervaring blijkt n.l. dat een thuisopbaring niet altijd mogelijk is. Soms is de ruimte er niet naar en soms willen mensen het niet. Het Afscheidshuis biedt om die reden een goed alternatief om op een persoonlijke en intieme manier de dagen tussen overlijden en uitvaart samen door te brengen.

Het pand is zo ingericht dat het voelt als een tijdelijk thuis voor iedereen. Waar je vandaan komt, welk geloof je hebt, welke uitvaartonderneming is gekozen, maakt daarbij niet uit. Voorop staat dat de familie zelf haar invulling aan het afscheid kan geven, van persoonlijke foto’s tot tekeningen en muziek of andere vormen van invulling.

Naast een professionele opbaarkamer biedt het afscheidshuis een grote zitkamer (met gelegenheid om te overnachten), een keuken en toiletten. In de zitkamer is het bovendien mogelijk een afscheidsbijeenkomst of een alternatieve avondwake te houden voor 50 à 60 personen. Juist de intimiteit van de ruimte en het feit dat de overledene is opgebaard in het Afscheidshuis geeft een bijzondere warmte en sfeer aan deze dienst. Eventueel omlijst met lifemuziek.

Bekijk ook de foto-impressie